Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kérdések a pszichiátriához!

2009.06.24

A fogalmaknál egyértelműen megfogalmazzák az orvosok, szakemberek, hogy mentális téren, milyen 'betegséggel' találkozhat az ember. Mi azon betegségek eredete, mekkora emberréteget érint és mivel gyógyítható. Ez tény. Elég, ha valaki fellapoz egy betegséglexikont!

Kérdés csak az:

1. Mi alapján határozták meg a szakemberek ezen diagnózisokat?

2.Mi a lényeg egy személyiségi teszt kitöltés utáni diagnózis felállításában? Hogyan tudnak különböző mentalitású embereket ,csoportokba besorolni?

3.A gyógyszeres kezelésnek vannak-e orvosi bizonyítékai, hogy a kedélyjavítók, nyugtatók, altatók, a mentális betegség tünetei enyhítésén túl /hiperaktívitás, letört kedélyállapot, szorongás, álmatlanság/, valóban a mentális probléma kezelésére szolgálnak-e?

4. Mi alapján beszélhetnek gyógyúlási esélyről a pszichiáterek, amikor gyógyításuk, csak feltételezéseken alapúlnak?

5. Ha valaki kedélyjavítót kap, mert élethelyzete elkeseríti, akkor azzal az elkeserítő élethelyzete is javulni fog, vagy a gyógyszerrel elbutítják attól, hogy a saját helyzetét az ember tisztán lássa, és ezzel nem lesz szomorú, mivel tudatlan lesz?

6. Ha valaki pszichiáterhez fordul, mert nem érzi jól magát a bőrében, miért gyógyszert írnak fel neki, miért nem beszélégetnek vele inkább arról, miért van ez a rossz érzése?

7. Gazdasági válságra is tud valaki pszichés tudat befolyásoló gyógyszert kapni, hogy ne érezze a válság negatívumait?

8. Milyen szövődményei vannak a kedélyjavítók és nyugtatók-altatók hosszútávú szedésének, és a 'kezelt', kezelése elött kap e tájékoztatást erről, és dönthet-e, hogy akarja ezeket, vagy sem?

9. Példák a gyógyszerek mellékhatásaiból:

-letört kedélyállapot

-deprimált hangulat

-dühkitörések

-fáradékonyság

-csökkent koncentrációs készség

-testsúlynövekedés

-testsúlycsökkenés

-öngyilkossági késztetés

10. Milyen arányban jelennek meg a gyógyszer mellékhatások, gyógyszer szedés közben?

11. Mennyi öngyilkosság van/volt bizonyíthatóan kedélyjavítók szedése alatt?