Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ellene és mellette

2009.07.29

A napokban egy leendő pszichiáter írt nekem, ezzel a címmel: Ellene..mellette. Nagyon kedves levélváltásunk volt. Azt hiszem közös érdekeket tudtunk megbeszélni, és úgy gondolom, nem egy egymást szidalmazó beszélgetés volt. Eme tapasztalat után döntöttem úgy, hogy akkor tessék, fórumozzunk, mondjuk el...ellene és akár mellette, vagy akár mindkettő! A téma nyitott,de a pszichiátriával legyen kapcsolatos. Gondolatok, érzések, tapasztalatok. Várom a hozzászólásokat. Mindenkitől, és minden oldalról:D

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ktoya@citromail.hu

(Nikca:), 2009.07.29 20:36)

Szia!
Nagyon hálás vagyok ezért amegtiszteltetésért, teljesne zavarba hoztál:D aranyos vagy nagyon!
A minap találtam egy idézetet Hippokratésztől, nem maygarul olvastam, de szabad fordításban enynit tesz: "Az orvos csak a mankó a rögös úton amit a betegnek kell megtennie.."

Úgy gondolom, ez lehetne a pszichiátria alaptétele! mert különösen ezen a szakterületen érvényes hogy a betegekre nem lehet ráhúzni egy zsákot "Egészség" felirattal és akkor amjd minden megoldódik:D Neki amgának kell meggyógyulnia, hisz ő a beteg, ez az ő harca és az orvosnak kell terelgetnie az egészség, ha úgy tetszik, a "fény" felé...ehehz kell felhasznia minden szaktudásást,de legfőkébb türelemmel és lelkiismerettel...sajnos nagyon rossz helyzetben vanank az orvosok, és ezért választják kényszerből helytelen gyógymódot, vagy inkábbúgy mondanám, kevésbé hatásosat. Segítsünk, hogy segíthessenek nekünk!